Workshop de chitară cu Lars Kutschke

By 03/11/2016Workshop

Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 14.00

Tipografia

Lars Kutschke, unul dintre puținii artiști prezenți la festival la fiecare ediție, va fi alături de noi și în acest an și va susține un workshop de chitară. Lars va face o introducere în diferitele stiluri de blues, dar și a stilurilor personale ale unor artiști cunoscuți, va aborda câteva tehnici de a cânta la chitară, elemente de dinamică și frazare ce ajută la construirea unui stil expresiv. De asemenea, va vorbi despre ritm, solo-uri și despre cum se îmbină bluesul cu jazz-ul.

Lars cântă la chitară R&B, blues, jazz și rock și este compozitor. Din 2005, este director muzical pentru Sharrie Williams (SUA). Împreună, au susținut concerte în peste 40 de țări pe 4 continente. Mai mult, Lars Kutschke s-a ocupat de realizarea albumelor artistei „Here To Stay” și „Out Of The Dark”. Ambele albume au fost nominalizate la American BMA, cel din urmă câștigând premiul „Album Blues al Anului” în 2012, oferit de Academia de Jazz din Franța.

Un alt proiect de suflet este Trio Soundsville, cu Alberto Marsico și Gio Rossi, cu care a înregistrat deja două albume și a cântat la cluburi si festivaluri din toată Europa, inclusiv la Brasov Jazz & Blues Festival în 2015.

Lars Kutschke a cântat și a înregistrat piese împreună cu numeroși artiști: Bettye Lavette, Alex Schultz, J. C. Doo-Kingue, Shakura S’Aida, Cuba Nova, SIDO, Günther Fischer, Pascal Von Wroblewsky, Die Zllner & Keimzeit.

Primul său album solo – „Right Here Right Now” –, lansat în 2013, a fost înregistrat împreună cu Chris Coleman (tobe), Tom Goetze (bas), Sjan Sahm (clape ?i orgă), Al Plummer (percuție) și Sharrie Williams (voce).

X