Luiza Zan & Hungarian All Stars (România/Ungaria)

By 27/10/2016Artiști

Luiza Zan

Cu influenţe puternice în muzica clasicӑ şi cu rӑdӑcini solide în muzica de jazz, Luiza Zan s-a dezvoltat ca o cântӑreaţӑ multilateralӑ. A cântat alături de nume sonore din România și din afara țării, dintre care Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corinne Chapelle și alții. Pasiunea pentru jazz îi aduce premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, din cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, cel mai vechi festival din Europa şi unul dintre cele mai aclamate din lume.

Fonay Tibor

În 2013 a absolvit Universitatea de Muzică „Liszt Ferenc” din Budapesta. În acelaşi an câştigӑ concursul de talent Orszáczky Jackie . În 2014, în semn de recunoaştere a talentului sӑu, primeşte premiul Junior Prima . Este unul dintre cei mai cӑutaţi artişti maghiari din generaţia sa.

Gálfi Attila

În anul 2000 a câştigat premiul „A fesztivál dobosa” (cel mai bun toboşar) la Festivalul Naţional de Jazz Trencsényi. Ca membru al trupei Transform Quintet întreprinde mai multe turnee cu Joey Calderazzo şi în anul 2010 produc împreunӑ un album. Este membru permanent în numeroase formule interpretative.

Gyárfás István

Gyafi – pe porecla lui popularӑ- este una dintre cele mai populare personalitӑţi de jazz din Ungaria. Dupӑ absolvirea colegiului, şi-a început cariera ca violonist, dar pe plan internaţional a devenit recunoscut ca chitarist. A cântat alӑturi de artişti renumiţi ca: Peter Erskine, Scott Hamilton, Herbie Mann sau Ken Peplowsky.

Sárik Péter

De-a lungul anilor, munca lui ca pianist şi compozitor a fost recompensatӑ cu nenumӑrate premii, atât în Ungaria, cât şi în întreaga lume. Sárik Péter Trió în prezent este unul dintre cele mai populare proiecte din Ungaria, cu ultimul lor album câştigând Grammy-ul maghiar, adicӑ premiul Fonogram pentru Cel mai bun album al anului din Ungaria pentru albumul „Jazz Request Show”.

Componență:

Luiza Zan – voce; Fonay Tibor – contrabas, chitară bas; Gálfi Attila – tobe; Gyárfás István – chitară; Sárik Péter – pian.

X