Per „The Bass Viking” Mathisen Super Trio (Norvegia/Israel/Marea Britanie)

By 27/10/2016Artiști

Per “The Bass Viking” Mathisen Super Trio (Norvegia/ Israel / Marea Britanie)

Per Mathisen Trio

Un produs made in Norway care încălzește atmosfera la Brasov Jazz & Blues Festival. Un trio virtuoz cu elemente up tempo, swing, jazz electric, acustic și jazzrock.

Per Mathisen

Extraordinarul basist norvegian a invitat 2 dintre muzicienii lui preferați pentru a ne prezenta un concert extraordinar la Brașov.

Muzica este compusă în principal de Mathisen și este un amestec de elemente up tempo, swing, jazz electric, acustic și jazzrock. Per a cântat în peste 30 de țări alături de unii dintre cei mai cunoscuți muzicieni din întreaga lume, printre care: Alex Acuna, Adam Nussbaum, Jon Christensen, Terry Lyne Carrington, Bill Evans, Hiram Bullock, Mike Stern, Geri Allen, Gary Thomas, Gary Husband.

Gary Husband (Marea Britanie)

Este unul dintre puținii muzicieni cunoscut la nivel internațional nu pentru virtuziotatea cu care cântă la un instrument, ci 2 instrumente: tobe și clape. Gary a lansat multe albume, a concertat peste tot în lume și este renumit pentru îndelunga sa colaborare cu Allan Holdsworth, John McLaughlin și Billy Cobham.

Utsi Zimring

Este cel mai bun toboșar pe care Israelul l-a dat vreodată. El a locuit în New York timp de mai mulți ani și a cântat acolo cu staruri precum Mike Stern și Dave Kikoski. În Israel, Utsi cântă alături de cei mai cunoscuti artiști de acolo. Zimring este ca un foc de artificii în spatele tobelor, are abilitățile tehnice cu care foarte puțini toboșari se pot lăuda și poate trece de la jazz swing tradițional la jazz, rock și fusion într-o fracțiune de secundă.

Compenență:

Per Mathison – bas; Gary Husband – clape; Utsi Zimring – tobe.

X