Skip to main content

Componență:

Alina Ciolcă – voce
Mac Marian Aciobăniței – chitară
Adrian Chepa – bass
Daniel Croitoru – tobe

They say the blues is all about feeling and hurting, you can’t play none if you can’t feel none. It sure ain’t about those three chords, it’s about pouring your soul out.

For all you out there missing some of that down-home, raw, gut-wrenching stuff, Dusty Ride’s gonna bring it on home to y’all!

Dusty Ride e mai mult decât orice despre rădăcini. Cântate, trăite, respirate, cu patosul, emoția și acea “necesară” durere din care s-a născut muzica blues.

„Hai mă, să dăm puțin în ele să vedem cum sună!” – cam așa a început prima repetiție, cu un playlist de vechi piese blues adunate din experiențele, preferințele, obsesiile personale ale fiecăruia dintre cei patru prieteni care s-au adunat, din joacă, într-o duminică după-amiază. Joaca (serioasă în felul ei) s-a transformat ușor-ușor într-un angajament creativ și o căutare în același timp, pentru că – nu-i așa – s-ar putea întreba oricine ce ar aduce cu adevărat nou apariția unui alt proiect de blues chiar și pe piața emergentă din România. Ei bine, pentru ei, noul a fost în… vechi.

Dusty Ride și-a căutat identitatea stilistică în ce a simțit a fi esența muzicii blues, acel substrat folcloric care ne duce până pe plantațiile de bumbac (ascultătorii care au văzut vreun concert cu ei știu de ce) și ceva mai departe de ceea ce cunoaștem azi ca „standarde” de blues. De acolo și numele trupei. Abordarea însă nu s-a dorit a fi „prăfuită”, ca să parafrazăm, ci a rezultat într-un sound mai degrabă stâncos și edgy, la granița între blues și rock. Rădăcinile căutate (și găsite) au început să se prindă și în creațiile lor, adunate în albumul de debut numit (după piesa omonimă) Dawn. Materialul conține 8 piese – 7 compoziții și o mostră de „proto-blues”- un field-holler afro-american tradițional interpretat a cappella, ce servește conceptului albumului de redescoperire și reinterpretare a rădăcinilor muzicii blues. Mergând mult înspre roots-rock, uneori cu accente stoner, piesele și temele lor reflectă cu visceralitate ce înseamnă muzica asta pentru cei patru : o salvare din existență. Muzica pieselor este scrisă colectiv de toți cei patru membri (Mac Marian Aciobăniței – chitară, Adrian Chepa – bass, Daniel Croitoru – tobe, Alina Ciolcă – voce), iar textele aparțin solistei Alina Ciolcă. Lansarea oficială a avut loc la Sala Mare Arcub si a fost un eveniment sold-out, urmat de o serie de concerte de lansare în 10 orașe din țară. Repertoriul de concert cuprinde, pe lângă piese proprii, piese tradiționale de blues într-o interpretare foarte personala si energica.

De la înființarea ei în 2016, trupa a participat la festivaluri de blues și nu numai (Open Air Blues Festival Brezoi 2017, Panorama Blues Festival Ghelari 2017, Freedom Blues Festival Tg. Mureș 2017, „Zile si Nopți Studențești” Suceava 2018, MC Road Patrol Bike Fest Timișoara 2018, Maris Fest Tg. Mureș 2018, Top T-Bluzău Buzău 2018, Festivalul de Muzica – Miroslav Dziubinski C-lung Moldovenesc 2018, North-West Festival Baia Mare 2019, Suceava Blues Festival 2022), emisiuni Radio/TV (TVR 3 – emisiuni precum ”Remix” si ”Drumul lui Leșe”, TVR Cluj, Radio Guerrilla, Radio România Actualități, Radio Seven, Radio România Cultural, s.a.), la care se adaugă concerte independente în cluburile de profil din București și din țară.