Skip to main content

Intrarea gratuită în limita locurilor disponibile

Sharrie Williams – 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐞𝐬𝐬 𝐨𝐟 𝐑𝐨𝐜𝐤𝐢𝐧’ 𝐆𝐨𝐬𝐩𝐞𝐥 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐬 is coming to Bod to perform, to preach, and heal our souls!

Cântăreaţa de blues recunoscută internaţional provine din Statele Unite ale Americii, dar concertează de vreo 20 ani cu mare plăcere şi în Europa. A participat la toate festivalurile prestigioase de blues din Europa şi din Statele Unite ale Americii și este supranumită prinţesa gospel-ului blues-rock-ului.

Asta pentru că reușește să îmbine în concerte aceste 3 genuri muzicale. Atu-ul ei cel mai mare este concertul live şi spectacole pe care şi le pregăteşte temeinic, reuşind să furnizeze un act artistic de mare calitate. A fost premiată şi nominalizată aproape la tot ceea ce se putea, toate premiile şi distincţiile din branşa blues-ului internaţional.

Sharrie Williams este cotată printre primii 15 interpreți de blues din Statele Unite. În jurul ei s-au creat şi alte trei trupe foarte cunoscute în domeniul blues-ului, toţi fac parte din topul celor mai buni interpreți de blues la ora actuală aflaţi pe val.

Dacă veți căuta recenzii despre concertele sale, veți găși câteva puncte comune care se tot repetă:

  • e una dintre cele mai puternice voci feminine ale scenei actuale;
  • este un performer excelent care captivează audiențele;
  • nu vei uita prea curând experiența unui concert marca Sharrie Williams;
  • muzica ei îți merge direct la inimă;

Dacă ați fost prezenți la concertele sale din 2014 sau 2016, știți deja aceste lucruri, iar dacă nu ați reușit până acum să o vedeți, IT’S A MUST!

Biserica fortificată din Bod a cunoscute vremuri grele, fiind distrusă, pe rând, de incendii și cutremure.

Bazilica romanică construită în secolul al XIII-lea și prevăzută cu clopotniță este grav afectată de un incendiu două secole mai târziu. Începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea evenimentele se precipită: clopotnița se prăbușește, în 9 ani un alt turn este construit peste ruina acesteia, dar numai 3 ani mai târziu biserica este complet distrusă de un cutremur. Și nu doar biserica, ci și zidul de fortificație este grav afectat. Incinta poligonală, cu zwinger și turnuri de apărare este demolată aproape complet după acest episod.

Astăzi la Bod poate fi admirată biserica ridicată în 1806, al cărei turn afectat de cutremurul din 1977 a fost ulterior stabilizat. Interiorul bisericii adăpostește altarul din 1869, care împreună cu orga din 1816 formează un tot unitar. Clopotele originale, datând din perioada catolică a bisericii, au fost distruse odată cu prăbușirea turnului. Slujbele de astăzi sunt acompaniate de singurul clopot care a scăpat de rechiziționările războiului și de alte două din bronz, datând din 1922.

Bod / Brenndorf

Deşi locuitorii Bodului au îndurat de-a lungul secolelor multe lovituri ale sorţii, nu au cedat niciodată. Astfel că urmele istoriei lor, plină de evenimente, se mai pot citi şi astăzi pe biserica aflată în centrul localităţii.

După ce satul este menţionat pentru prima dată în secolul al XIV-lea, creşte numărul rapoartelor despre atacuri devastatoare: numai între 1421 şi 1658 Bod a fost incendiat şi a ars aproape complet de cel puţin 5 ori. În aceeaşi perioadă, locuitorii au fost obligaţi să participe la fortificarea Braşovului şi să contribuie cu materiale de construcţii.

În 1718-1719 ciuma face aproape 500 de victime în Bod. În 1779 inundaţiile provoacă daună majore, urmate îndeaproape de două cutremure (1790 şi 1802) care produc noi distrugeri. La toate acestea se mai adaugă şi două incendii majore în 1844 şi 1867, care au afectat zone extinse din sat.

Cu toate acestea sătenii au construit şi apoi reparat biserica mereu. În ultimii ani, datorită implicării guvernului federal german şi a saşilor emigraţi din Bod au putu fi executate lucrări de reparaţii însemnate la biserică.

Sursa: https://kirchenburgen.org/

Cum ajung la Bod? How to get there?

cu RATBV / by BUS
Linia / Line 420: Brasov (Rulmentul) – Sanpetru – Bod Sat
Orar / Timetable: https://www.ratbv.ro/afisaje/420-dus.html

cu Trenul / by Train
Brașov – Stupini Hm – Bod
Mai multe informații / Timetable https://mersultrenurilor.infofer.ro/

cu Mașina / by Car
via DN13/E60 and DJ112A  (25 min)