Workshop-uri @Brașov Jazz & Blues Festival

De 31/08/2017Activități

Pasionații de jazz & blues sunt invitați să ia parte la scurte lecții interactive de muzică, la care „profesorii” sunt trei dintre invitații la festivalul din acest an. Aceștia vor dezvălui câteva dintre secretele chitarei, clapelor sau ale instrumentelor de percuție. Workshop-urile vor avea loc la sala Cinematecii Patria, iar participarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile.

Vineri, 8 septembrie Lars Kutschke va susține un workshop de chitară. Artistul este invitat anul acesta la festival alături de Attila Herr (chitară bass) și Zsolt JankY (tobe), la serile de jam session din Warehouse Pub. După lecția de chitară ce începe la ora 16:00, artistul va merge cu colegii săi în pub unde va face o demonstrație a celor expuse la workshop.

Raphael Wressnig, considerat unul dintre cei mai virtuozi organiști din lume la această oră, va împărtăși câteva din cunoștințele sale curioșilor. Acesta este și compozitor și îi va putea învăța pe participanți și pașii ce trebuie urmați pentru ca o ide să se transforme într-o melodie. Workshop-ul său va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, ora 15:00.

Berti Barbera, unul dintre cei mai pasionați exegeți ai fenomenului muzical, cu un bogat bagaj de cunoștințe într-ale sunetelor și nu numai, alături de artiști valoroși, va susține un workshop interactiv. Va oferi celor prezenți multă informație, dar și un plus de siguranță în ceea ce privește modul de a percepe muzica autentică. Întâlnirea cu Berti va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, ora 16:00.

Program Workshop-uri

Vineri, 8 septembrie

Orele 16.00 – 17.00: workshop de chitară cu Lars Kutschke

Sâmbătă, 9 septembrie

Orele 15:00 – 16:00: workshop de orgă cu Raphael Wressnig
Orele 16:00 – 17:00: workshop de percuție cu Berti Barbera