Tristan (Olanda)

De 01/08/2017Artiști

O definiție scurtă ar suna cam așa – o trupă care ia muzica de dans a anilor ’70, cu toate influențele funk, disco, soul și pop, o trece prin filtrele unor aranjamente moderne și o prezintă cu succes pe scenele contemporane. De altfel, unul dintre cei care a spus asta clar și răspicat atunci când a asistat la un concert Tristan este chiar Steve Lukather, chitaristul și vocalistul celebrei trupe americane Toto, din a cărei muzică Tristan și-a extras o parte dintre influențe. Acid jazz cu multă energie și ritm, orgă Hammond, riff-uri de chitară foarte funky, Fender Rhodes, o felie de deceniu șapte transpusă în linii moderne.

Grupul se concentrează în jurul figurii predominante a vocalistei Evelyn Kallansee, fostă actriță / cântăreață de musical-uri celebre precum Evita, Les Miserables sau Joe, dar care are și cu o bogată experiență de backing vocal în turnelee făcute cu cei mai celebri artiști olandezi – Marco Borsato, Jocelyn Brown etc. Electrizanta prezență a Evelynei este completată fericit de un grup de muzicieni foarte valoroși. Pianistul / keyboardistul Coen Molenaar este interpret, compozitor și producător renumit în universul muzicii funk / dance / R&B, care încă mai face turnee în trupa lui Jan Akkerman, dar care a lucrat și cu Randy Brecker, printre alții.

Basistul Frans Vollink a studiat la câteva academii de muzică înainte de a se dedica integral înregistrărilor și concertelor alături de nume foarte cunoscute, precum Wayne Johnson și Randy Brecker și Gary Husband, artiști cu care s-a intersectat profesional și colegul de la tobe, Sebastiaan Cornelissen, artist rezident și mai apoi profesor la The Royal Academy of Music. Guy Nikkels, chitaristul trupei (născut la Bogota, dar crescut în Olanda) este un talent ieșit din comun care, după absolvirea Conservatorului Regal din Haga, a lucrat cu câșiva muzicieni care nu au nevoie de prezentare – Kenny Werner, Michael Brecker sau Kurt Rosenwinkel.