Skip to main content

Regia: Alasdair Grant
Gen film: Documentar

Filmul este urmat de un Q&A cu Charlie Ottey

Tradus în 20 de limbi și difuzat în 119 tari, “Sălbăticia Carpatilor” este un documentar realizat de canalul Travel Channel si finanțat de catre Fondul European pentru Natură. Co – producător și realizator este Charlie Otley, englezul care pornește într-o aventură de neuitat pe plaiurile “sălbatice” românești și prin pădurile superbe, dar prea puțin cunoscute ale Munților Carpați. Zona reprezintă una dintre puținele rămase neatinse din Europa, unde încă mai trăiesc lupi, urși și lincși.

Documentarul se oprește și asupra istoriei zbuciumate a zonei prezentate, poposind deopotriva la ruinele dacice și la așezările formate în perioada medievală, sate izolate, trecători prin munți, unde Charlie a avut ocazia să întâlnească personaje pitorești: ciobani, artiști, ecologiști, chiar și un conte.

Poate cea mai inedită parte a filmului o constituie interviul cu prințul Charles, care și-a subliniat descendența din domnitorul român Vlad Țepeș și și-a afirmat interesele pentru această zonă. De altfel, prințul britanic deține mai multe proprietăți în România, două la Valea Zălanului (Covasna), una în Viscri (Brașov) și una la Malincrav (Sibiu), pe care le vizitează des. Iar când prințul Charles nu este în România, proprietățile sunt închiriate turiștilor.