Skip to main content

Regia: James Mangold
Cu: Reese Witherspoon, Joaquin Phoenix
Gen film: Dramă, Muzical
Durata: 136 minute
Rating: AG- Audiență generală

„De când cuvintele Sfântului Ioan Botezătorul răsunau în deșert, nu s-a mai auzit o astfel de voce.” – Bono (U2), de pe coperta albumului „The Essential Johnny Cash”

În 1955, un tânăr slăbănog cu o chitară în mână și care se recomanda J.R.Cash intră în ceea ce va deveni ulterior celebrul Sun Studios din Memphis. Acest eveniment marca un moment crucial pentru cultura americană. Johnny Cash va influența definitiv muzica Statelor Unite, compozițiile sale originale oferind inspirație viitoarelor vedete rock, country, punk, folk și rap.

Cu vocea sa profundă și sumbră ca noaptea, lovindu-și sec chitara, Cash a cântat despre iubire, viață și moarte, într-o manieră plină de disperare și pasiune, așa cum nu se mai auzise până atunci.

Viața sa a fost o continuă căutare și transformare de sine, confruntându-se cu proprii demoni, luptându-se pentru iubirea care îl va schimba definitiv, învățând să meargă pe linia subțire dintre autodistrugere și împăcarea cu sine.

Povestea începe în Arkansas, în perioada marii depresiuni economice, în copilăria lui Cash, continuă cu turneurile sale răsunătoare alături de pionerii rock and roll-ului – Elvis Presley, Carl Perkins, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis și Waylon Jennings – și atinge punctul culminant cu memorabilul concert de la închisoarea Folsom, din 1968.

Cash s-a bucurat de un succes enorm, vânzând mai multe discuri decât Beatles. Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash este cronica nașterii unui nou tip de artist american, care a suportat ravagiile dependenței de droguri și a rezistat tentațiilor celebrității, lăsând moștenire generațiilor viitoare o voce inconfundabilă, interpretând o muzică cu teme universal umane: iubirea, moartea, trădarea, păcatul, speranța și credința.