Skip to main content

Friends in concert

Festivalul ”Jazz& Blues” de la Brașov se poate numi foarte bine și ”Friends” pentru că pe lângă concertele care adună publicul alături de artiști, festivalul leagă prietenii sincere și durabile. Doar așa au putut fi create momentele de spontană creativitate între artiști care trebuiau să se întâlnească sau între cei care au găsit momentul perfect pentru a se revedea pe scenă. Admirația reciprocă poate duce la dorința unui proiect comun sau măcar a unui concert în care artiștii să se bucure de pasiunea comună.

Astfel am ajuns la ideea de a aduce laolaltă doi dintre chitariștii cei mai apreciați și activi care au participat la acest festival: Nicu Patoi și Lars Kutschke. Ar fi suficientă prezentarea, având în vedere imaginea fiecăruia dintre ei, dar ne bucurăm să anunțăm acest eveniment inedit în premieră. Lars vine cu trupa lui iar Nicu vine cu Berti Barbera, care va pleca de la scena mare, după ce-și va încheia rolul de prezentator și va susține părțile vocale ale concertului.

Dar de această dată reflectorul este pe cei doi excepționali chitariști care-și vor cumula repertoriul și talentul pentru un concert unic, de neratat. Atitudinea lor discretă din afara scenei și rolul de liant muzical pe care-l susțin de obicei cu eleganță și profesionalism ne sunt cunoscute. E momentul pentru ca ei să preia prim-planul, pentru a primi ceea ce merită, o reverență și o caldă îmbrățișare din partea prietenilor festivalului.