Skip to main content
Regia: Kasi Lemmons
Cu: Stanley Tucci, Tamara Tunie, Nafessa Williams, Clarke Peters, Naomi Ackie
Gen film: Biografic, Muzică
Durata: 146 minute
Rating: N-15, Nerecomandat sub 15 ani

Pelicula intitulată astfel, după melodia omonimă care i-a asigurat și succesul, I Wanna Dance with Somebody, reprezintă o comemorare energică, luminoasă, dar și dureroasă a vieții și carierei uneia dintre cele puternice voci din muzica pop și R&B, adulata Whitney Houston. Biografia ne duce în călătoria anevoioasă a artistei, de la începutul său timid, în corul din New Jersey, la statutul de figură emblematică a culturii Pop, ea ajungând în topul celor mai bine vândute și premiate artiste.

Regizat de apreciata Kasi Lemmons, scenaristă (Harriet, Black Nativity) și actriță cunoscută pentru rolurile din filme precum The Silence of the Lambs sau Candyman, după un scenariu de Anthony McCarten, deja consacrat pentru scenariile unor Biopicuri precum Bohemian Rhapsody, The Theory of Everything sau Darkest Hour, filmul a creat mari așteptări în ceea ce privește perspectiva din care va fi prezentată viața artistei.

Un atu îl reprezintă faptul că producătorul muzical este chiar legendarul Clive Davis, veteran al label-ului Columbia, multiplu câştigător de Grammy, ce a colaborat direct cu Whitney Houston. Davis l-a ajutat pe McCarten să spună povestea artistei în cel mai autentic mod posibil, fiind de altfel primul film care a primit acceptul familiei lui Houston.

În ceea ce privește distribuția, Whitney Houston este interpretată de actriţa britanică Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker, Lady Macbeth, Small Axe), alături de nume precum Stanley Tucci (în rolul lui Clive Davis), Ashton Sander (în film, Bobby Brown), Nafessa Williams (Robyn Crawford), în timp ce Clarke Peters și Tamar Tunie îi vor portretiza pe părinții lui Houston.

Astfel, pornind de la viața uneia dintre cele mai legendare embleme ale muzicii pop, I Wanna Dance With Somebody este cu siguranță una dintre cele mai discutate biografii ale anului 2023.