Skip to main content

Componență:
Ana Maria Galea – voce
Daniel Csikos – pian
Vaughn Roberts – trompetă (Noua Zeelandă)

Ana Maria Galea , alături de Daniel Csikos la pian și Vaughn Roberts la trompetă explorează , în aranjamente originale , teritoriile temelor standard din repertoriul american, european și românesc dar include și compoziții originale. De la swing la bossa-nova , baladă ori jazz-vals toate cîntecele prezentate vorbesc despre dragoste întărind convingerea că Ana Maria Galea este o cântăreață eminamente lirică care dispune în același timp de forță, acuratețe a intonației și expresivitate. „Take the A Train ” (compoziție semnată Duke Ellington), „La vie en rose”, puțin cunoscuta bossa-nova „Gentle Rain” scrisă de compozitorul brazilian Luis Bonfa ori „Iubirea noastră nu are apus” piesă scrisă de muzicianul român Titel Popovici pe versuri de Anca Parghel sunt câteva dintre alegerile celor trei artiști.

Ana Maria Galea este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, Palatul Peleș, Gala UNITER , Festivalul „TamTam” – Brașov, dar şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate (Spania, Ungaria și Anglia). A fost, alături de Ciprian Parghel și Daniel Csikos, reprezentanta României la Festivalul Muzicii Eurpoene din Alger, Algeria. Artista a avut prilejul să cânte alături de Mat Maneri ( muziciani nominalizat la Grammy) şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene”, organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureş, alături de bateristul American John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER , proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză, combinând într-un mod inedit arta dramatica şi muzica. Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul musical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu şi Mircea Tiberian. Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria este profesor la Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș și  susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de clasice și de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte.

Artista este şi iniţiatoarea proiectelor „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureş”, „Muzică și Arte ” sau a „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” de la Tîrgu Mureș, pentru care a fost şi project manager la prima ediţie.

Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, secţia pian, clasa professor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diferite festivaluri, printre care „Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş”, „Combinatul de Film”, „Blues pentru Timișoara”, „Festivalul Promenadelor”, „Strada de Carte” şi Festivalul „Leonard”, ediţia a XII-a de la Galaţi. Este autor de muzică pentru teatru și muzică pentru copii. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian. Din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Tîrgu Mureş”.

Vaughn Roberts este unul dintre cei mai buni compozitori și aranjatori din Noua Zeelandă. Muzica sa a fost interpretată de Norah Jones, Steve Gadd, Dave Weckl, Robben Ford, James Carter, Gregg Bissonette, Louis Dowdeswell și de One O’Clock Lab Band University of North Texas, nominalizată la mai multe premii Grammy.