Skip to main content

Despre Alexu and The Voices Inside:

Proiectul The Voices Inside a pornit din dorința de a crea muzică fără scopul de a atinge masele de oameni, ci doar de a aprinde scânteia și a încuraja ascultătorii să își asculte mai des vocea interioară. Voce care îi îndeamnă să își urmeze visurile.

În anul 2017 Alexu hotărăște să își pună gândurile în sunete și în pedalele de loop, inspirat de artiști precum Damien Rice și Matt Corby. Vocile suprapuse pe loop sunt cele ce vor contura proiectul muzical Alexu and The Voices Inside. Urmează lansarea EP-ului “23 Minutes of Fame” lansat în iunie 2017, în deschiderea concertului The Veils la București. La finalul anului participă la Sofar Sounds, eveniment ce este urmat de prima apariție la Radio, în emisiunea “Nesemnații” prezentată de Bogdan Șerban la Radio Guerrilla în februarie 2018. Al doilea EP “Luminescence” este lansat în iunie 2018, urmând o serie de concerte în toată țara. 2019 începe cu lansarea videoclipului Everlearn în premieră la Radio Guerrilla și Music Channel Romania, unde debutează în topurile Indie Charts. Promovarea discului “Luminescence” continuă prin susținerea multor concerte și participarea la festivaluri dintre care amintim: C’artfest, Rocanotheworld, Street Delivery, Tamtam Festival, etc.

La fel ca pentru mulți artiști din România, începutul anului 2020 a dat toate planurile peste cap. Inițial anulată, lansarea celui mai recent material discografic The Struggle Of Living Pure at Heart a avut loc în luna august, în vremuri cel puțin interesante, într-un concert sold out la Bastionul Artiștilor din Brașov. Albumul reprezintă 9 piese personale din perioada adolescentină a vocilor interioare, scrise cu scopul de a lăsa toate acele gânduri în urmă – o lecție de a trăi mai mult în prezent. Fiecare piesă în parte a fost ilustrată de către Xenia Pamfil, înregistrată, produsă și masterizată de Daniel Olteanu.

Alexu, fan declarat Damien Rice, recunoaste ca dintotdeauna și-a dorit sa performeze in concert alături de un cvartet si uite ca, in sfarsit, are ocazia. Va așteptam cu mare drag sambata, 4 septembrie, ora 15:00 la Brasov Jazz and Blues Festival!

Despre 4Tune Quartet:

Din dragostea pentru rock a 4 prietene şi colege de Filarmonică din Braşov, a luat fiinṭă 4Tune Quartet, o trupă de coveruri rock mai neobişnuită, fiind un cvartet clasic, care prin sonoritatea instrumentelor clasice cu corzi, caută să păstreze din sonoritatea electrizantă şi energia pieselor originale, dintr-un repertoriu ce acoperă peste 60 de ani de muzică din mai multe genuri (jazz, pop-rock, rock alternative, rock progresiv, thrash metal, heavy metal, etc.). De la concertul de debut din anul 2014, 4Tune Quartet a susṭinut numeroase concerte în cluburile de profil din ṭară, ȋn deschiderea a trei ediţii ale festivalului de film horror “Dracula Film Fest”, în festivalul “Strada dell’Arte”, în cadrul festivalurilor “Musica Barcensis” şi “Musica Coronensis”, în cadrul a trei ediţiii a “Piano Rocks” – Sibiu, în cadrul ambelor ediṭii ale TamTam Festival, în cadrul stagiunilor recitalurilor camerale ale Filarmonicii Braşov şi multe altele. În anul 2018, împreună cu trupa braşoveană Hteththemeth (Avant – garde Metal), alături de care a filmat videoclipul piesei Light Lies, a susţinut o serie de concerte ȋn ṭară, iar în acelaşi an, 4Tune Quartet începe o colaborare cu trupa Dirty Shirt (Folk – Metal- Industrial – Hardcore), trupă alături de care a susṭinut numeroase concerte, dintre care le amintim pe cele de pe scena importantelor festivaluri rock: Metalhead Meeting şi Rockstadt Extreme Fest.