Duminică, 6 septembrie, 2020

George Baicea Electric Blues Band (România)

Spiritul și culoarea anilor ’70 respiră prin sound-ul blues-rock al trupei, în a cărei exprimare de-a lungul unui spectacol se regăsesc și elemente moderne de funk, jazz – și nu numai. Un show unic… de fiecare dată.

Despre George Baicea

Chitarist, compozitor și vocalist, George Baicea este cotat la ora actuală ca fiind unul dintre cei mai buni chitariști de Electric Blues din România.

Începuturile carierei sale muzicale sunt legate de Alexandru Andrieș, împreună cu care a cântat în cadrul unor festivaluri și spectacole celebre și cu care a colaborat în realizarea multor albume de gen. A început să compună în anul 1995, dar primul său album solo, “Prins în trafic” a apărut pe 24 februarie 2000. Cel de-al doilea album semnat George Baicea, “Trafic Greu”, a apărut în 2001, fiind nominalizat un an mai târziu la premiile Industriei Muzicale Românești, categoria „Cel mai bun album jazz-blues”.

În anul 2001, a compus muzica pentru filmul „Incidentul Ankara”, în regia lui Antoniu Vasiliu Berenyi, pentru ca, ulterior, să înregistreze încă două albume, „Cinderella”, cu Steve Clarke și Nicu Georoiu (2005) și „Vintage Stories: Jamming In Germany” (2006).

George Baicea Blues Band este formată din George Baicea – chitară, vocal, Cătălin Rasvan – bas și Nicu Georoiu – tobe.

Trupa George Baicea Blues Band reprezintă o etapă de evoluție în cariera sa solo, bucurându-se de succes în cadrul unor festivaluri importante, precum: Festivalului Internațional de Blues București, Festivalul Internațional de Jazz Brașov, „Jazz Recall Festival” – Cluj Napoca, Gărâna International Jazz Festival, Târgul Internațional de Arte Vizuale, București, dar și în cadrul concertelor susținute în Germania și Olanda sau în deschidere la Coco Montoya, John Hammond, Eric Sardinas sau … Steve Vai!