Masterclass-uri @ Brașov Jazz & Blues Festival 2019

Intrarea gratuită

Pasionații de jazz & blues sunt invitați să ia parte la scurte lecții interactive de muzică, la care „profesorii” sunt trei dintre invitații la festivalul din acest an. Aceștia vor dezvălui câteva dintre secretele chitarei, clapelor sau ale instrumentelor de percuție. Workshop-urile vor avea loc în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu, iar participarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă, 2 nov., ora 13:00
Meet&Greet/Masterclass

Corky Laing

Sâmbătă, 2 nov., ora 15.00
Masterclass orgă și pian

Bruce Katz

Duminică, 3 nov., ora 12:00
Masterclass pop, jazz and blues

LK Band

Legenda rock CORKY LAING ajunge pentru prima dată în România la Brașov Jazz & Blues Festival cu proiectul CORKY LAING PLAYS MOUNTAIN. Toți cei care doresc să îl cunoască și să afle informații extrem de interesante despre lunga experiență în lumea muzicii sunt așteptați sâmbătă, 2 noiembrie la ora 13:00 în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu.

Tot, sâmbătă de la ora 15.00, BRUCE KATZ (SUA), unul dintre marii pianişti de blues şi jazz din America, va susține un masterclass în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu. Toți iubitorii de blues sunt așteptați la această întâlnire în care Bruce Katz își va demonstra încă o dată virtuozitatea la pian. Bruce Katz este liderul trupei Bruce Katz Band de 25 de ani, iar în 2019 a câștigat alături de Giles Robson, Premiul pentru Albumul Acustic al Anului în cadrul Galei Blues Music Awards in Memphis.

Duminică, 3 noiembrie, ora 12.00, Lars Kutschke alături de colegii săi de trupă va susține un masterclass de improvizație pop, jazz and blues. Lars Kutschke, unul dintre puținii artiști prezenți la festival la fiecare ediție, va susține un concert vineri, 1 noiembrie împreună cu Dorrey Lin Lyles (SUA) și band său la Teatrul Sică Alexandrescu. Lars Kutschke (chitară), alături de Attila Herr (chitară bass), Till Sahm (pian), Heiko Jung (tobe) vor fi prezenți în fiecare seară la Deane’s Irish Pub Grill unde vor face o demonstrație a celor expuse la masterclass.

Cei interesați sunt încurajați să participe la ateliere cu instrumentele proprii.

Brașov pe portativ – expoziție de fotografie @ Teatrul Sică Alexandrescu

La cea de-a șaptea ediție a Brașov Jazz & Blues Festival, Asociația Culturală Fanzin va organiza și o expoziție de fotografie în foaierul Teatrului Sică Alexandrescu. „Brașov pe portativ” prezintă o colecție de imagini realizate de fotografi din oraș la evenimente muzicale locale.

Fotografiile surprind artiști prezenți în premieră pe scenele din oraș, publicul iubitor de artă și cultură muzicală și momente inedite de la concerte. Prin această expoziție, Asociația Culturală Fanzin sprijină arta fotografică din oraș și demonstrează că există cerere pentru organizarea de evenimente muzicale diverse în Brașov.

Expoziția foto va putea fi vizitată pe durata festivalului de jazz, gratuit.