Vineri, 4 septembrie, 2020

A-C Leonte Quartet (Romania)

Ana Cristina Leonte este considerată că fiind, una dintre cele mai bune voci feminine românești, reprezentând atât scenă de jazz românească, cât și zona muzicală underground. A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția să că artist și că muzician: de la cântatul la vioară în orchestră, a cappella, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz.

A-C Leonte, adică toboșarul și producătorul Tavi Scurtu, suflătorul Alexandru Arcuș, pianistul Albert Tajti, basistul Michael Acker și, evident, Ana Cristina Leonte: o mână de oameni ce explorează lumea muzicii electronice cu o mentalitate deschisă experimentului sonor.

„Adevărul este că lucrurile au decurs destul de natural. Dacă primul album este rezultatul unui combo de jazz, ceva mai tradițional. Apoi a urmat albumul de duo cu Tavi Scurtu, care a fost la polul opus, într-un ambalaj mai mult electronic. Acum, practic, s-a creat o sinteză între cele două.

Noi am dus puțin muzica spre zona electronică și apoi am desfășurat-o în varianta live, păstrând aceste rădăcini de jazz care sunt reflectate prin improvizație, acum reflectate pe acest album.
Suntem într-un mare vis cu toții, măcar cât suntem aici, să facem să fie un vis frumos, cam despre asta-i vorba. Albumul are însă multe mesaje, merge un pic mai profund. Dacă în „Secret Lover”, era mai mult despre iubire, pe genul romance, acest album e ca un film psihologic.”

Albumul „Dream House” este prezentat în această ediție a Brasov Jazz & Blues Festival la Brașov vineri, 4 septembrie de la ora 19.00 la Bastionul Țesătorilor.

Ana-Cristina Leonte – voce
Albert Tajti – keyboard
Michael Acker – contrabas
Tavi Scurtu – baterie & mixaj